INVER HILLS
COMMUNITY COLLEGE
Student Services Addition and Renovation
Inver Grove Heights, Minnesota

This major addition organizes student service functions on the Inver Hills Community College campus. Located to the southern end of the main campus mall, the new addition addresses both the mall and parking lot entry functions.

Natural lighting is a key element of the design. Its form is derived from the existing campus buildings, with more windows and openings to the student entry side. This open and transparent component of the building provides a strong beacon to visitors and is articulated with a colored glass wall. The new structure resolves past difficulties for visitor entry, accessible entry, delivery safety concerns and flexible space for campus special events. In addition, the bookstore, student council areas and financial offices are expanded.